Διαδρομές
Περιγραφή Διαδρομών

ΗΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 30km

Το μήκος της διαδρομής είναι 31,6χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 1.630μ. Εκτός από 1.500μ στην εκκίνηση και 1.500μ στον τερματισμό που είναι σε άσφαλτο, η υπόλοιπη διαδρομή κινείται σε τεχνικά μονοπάτια και χωμάτινο δρόμο βουνού. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στο δημοτικό σχολείο Στενής. 

Ο αγώνας ξεκινάει από το Δημοτικό Σχολείο Στενής σε υψόμετρο 400μ. Η διαδρομή κινείται σε άσφαλτο για 1.5χλμ έως το γήπεδο της Στενής που στρίβουμε αριστερά για να μπούμε στο μονοπάτι (Σ1). Το μονοπάτι είναι ανηφορικό σε βατό τερέν για 1.5χλμ και καταλήγει σε δασικό χωματόδρομο όπου μετά από 1χλμ βρίσκεται ο 1ος σταθμός τροφοδοσίας (4χλμ – 867μ.). Η διαδρομή συνεχίζει στο μονοπάτι "Ελατιάς", ένα πανέμορφο κομμάτι του αγώνα όπου οι αθλητές κινούνται σε πυκνό δάσος από άγριες καστανιές, πλατάνια και κεφαλληνιακή ελάτη, έως το ορειβατικό καταφύγιο ¨Μιχ. Νικολάου¨ του ΕΟΣ Χαλκίδας σε υψόμετρο 1200μ. που θα είναι ο 2ος σταθμός τροφοδοσίας στο 6χλμ. (Σεβάχ).
 
Από το καταφύγιο και μετά ξεκινάει κατηφόρα σε δασικό χωματόδρομο με 2 μικρά τεχνικά κομμάτια για 2.5χλμ έως τη Ράχη Συκά για να μπούμε πάλι σε μονοπάτι πυκνού δάσους (Μονοπάτι του Ξηροβουνίου Ξ1). Ο 3ος σταθμός τροφοδοσίας είναι στο 9ο χλμ. – 978μ. (Σιδερίτης). Σε αυτό το σημείο είναι που χωρίζουν οι δυο μεγάλες διαδρομές. Για τα 30χλμ κινούμαστε ανατολικά, ενώ οι αθλητές για τα 15 χλμ. κάνουν αναστροφή δυτικά. Συνεχίζουμε λοιπόν ανατολικά σε μονοπάτι με βατό τερέν και λίγη πέτρα, με ανηφόρες - κατηφόρες σε ήπια κλίση, περνώντας στα δεξιά μας όλη την κορυφογραμμή του Ξηροβουνίου με τις διάσημες αναρριχητικές διαδρομές του. Στην πορεία της διαδρομής υπάρχουν 2 πηγές με καθαρό πόσιμο νερό, η πηγή Τέμπλα στο 10χλμ και η πηγή Κόνισμα στο 13χλμ.
 
Από το σημείο αυτό και μετά ξεκινάει η πιο έντονη και επίπονη ανάβαση της διαδρομής με +200μ. θετικής υψομετρικής για 1 χλμ. σε μονοπάτι με πέτρα, τραβερσάροντας κάτω από την κορυφή Πορτάρης, μέχρι να βγούμε σε ασφάλτινη οδό όπου και θα βρίσκεται ο 4 ος σταθμός τροφοδοσίας στο 14χλμ. – 1143μ. (Α. Συκάρης). Εδώ βρίσκεται και το ψηλότερο σημείο του αγώνα.
 
Για 1χλμ. κινούμαστε στην ασφάλτινη οδό και μετά στρίβουμε δεξιά για να μπούμε πλέον στα αλπικά κομμάτια της διαδρομής όπου το τερέν εναλλάσσετε από δασικούς χωματόδρομους σε μονοπάτια με πολύ πέτρα και τεχνικά. Προσέχουμε στην διχάλα του χωματόδρομου στο 19χλμ. να κινηθούμε δεξιά με κατεύθυνση Δυτικά όπου μετά από 3χλμ. υπάρχει πηγή με πόσιμο νερό και μετά από 4χλμ. φτάνουμε στο πανέμορφο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί θα βρίσκεται και ο 5ος σταθμός τροφοδοσίας στο 23χλμ. – 1079μ. (Οι 5 ήρωες του Μίστρου). Σε όλη αυτή την διαδρομή κινούμαστε στην νοτιοανατολική πλευρά του Ξηροβουνίου και κάνουμε στην ουσία το γύρο του βλέποντας την άγρια ομορφιά των βουνών της περιοχής.
 
Μετά από 3.5χλμ. σε τερέν με σάρα αρκετά τεχνικό και αφού έχουμε μπει ξανά στο δασικό μονοπάτι του Ξηροβουνίου συναντάμε τον 6ο σταθμό τροφοδοσίας στο 26χλμ. – 978μ. (Σιδερίτης). Η διαδρομή από το σημείο αυτό συνεχίζει στο μονοπάτι Σ3 με μεγάλη κατηφόρα για 3.5χλμ η οποία θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς έχει δύσκολα κομμάτια στο κατέβασμα με απότομες κλίσεις. Συνεχίζουμε με ένα εύκολο πέρασμα στο ποτάμι και φτάνουμε στον 7 ο σταθμό τροφοδοσίας στο 30 ο χλμ. – 478μ. (Λέλα Καραγιάννη).
 
Τα τελευταία 1.6χλμ περνάνε μέσα από το χωριό έως τον τερματισμό στο Δημοτικό Σχολείο Στενής. 30 απολαυστικά αλλά συγχρόνως και απαιτητικά χιλιόμετρα στα όμορφα δασικά και αλπικά μέρη του Όρους Δίρφης και Ξηροβουνίου.


ΔΙΡΦΥΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 15km

Ο αγώνας ξεκινάει από το σχολείο Στενής σε υψόμετρο 400μ. Η διαδρομή κινείται σε άσφαλτο για 1.5χλμ έως το γήπεδο της Στενής που στρίβουμε αριστερά για να μπούμε σε μονοπάτι (Σ1). Το μονοπάτι είναι ανηφορικό για 1.5χλμ και καταλήγει σε χωματόδρομο όπου μετά από 1χλμ βρίσκεται ο 1ος σταθμός τροφοδοσίας (4χλμ). Η διαδρομή συνεχίζει στο μονοπάτι "Ελατιάς" έως το ορειβατικό κατάφυγιο σε υψόμετρο 1200μ που θα είναι ο 2ος σταθμός τροφοδοσίας (6χλμ). Από το καταφύγιο ξεκινάει κατηφόρα σε χωματόδρομο για 2.5χλμ έως τη Ράχη Συκά για να μπούμε πάλι σε μονοπάτι (Σ3). Ο 3ος σταθμός τροφοδοσίας είναι στο 9ο χλμ. Η διαδρομή συνεχίζει με μεγάλη κατηφόρα για 2χλμ και θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς έχει δυσκολα κομμάτια στο κατέβασμα. Συνεχίζουμε με ένα εύκολο πέρασμα στο ποτάμι και φτάνουμε στον 4ο σταθμό τροφοδοσίας (13χλμ). Τα τελευταία 2χλμ περνάνε μέσα από το χωριό έως τον τερματισμό στο σχολείο Στενής.


ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΖΟΥ 5km

Ο αγώνας ξεκινάει από το σχολείο Στενής σε υψόμετρο 400μ. Για 1χλμ έχει μονοπάτι ανηφορικό, τεχνικό, με υψομετρική διαφορά 200μ. Φτάνουμε στον 1ο σταθμό τροφοδοσίας (1.5χλμ) και συνεχίζουμε σε χωματόδρομο για 2.5χλμ μέχρι το γήπεδο Στενής όπου θα περάσουμε το ποτάμι για να μπούμε στο πλατανόδασος του χωριού όπου είναι ο 2ος σταθμός τροφοδοσίας. Συνεχίζουμε σε άσφαλτο για λίγα μέτρα μέσα στο χωριό έως τον τερματισμό στο σχολείο Στενής.

Προφίλ Διαδρομών

ΗΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 30km

Μπορείτε να δείτε το προφιλ των 30 χλμ σε υψηλή ανάλυση εδώ


ΔΙΡΦΥΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 15km

Μπορείτε να δείτε το προφιλ των 15 χλμ σε υψηλή ανάλυση εδώ


ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΖΟΥ 5km

Μπορείτε να δείτε το προφιλ των 5 χλμ σε υψηλή ανάλυση εδώ

Χάρτες Διαδρομών

ΗΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 30km


ΔΙΡΦΥΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 15km


ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΖΟΥ 5km

 

Route Animation

ΗΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 30km


ΔΙΡΦΥΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 15km


ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΖΟΥ 5km

gpx tracks

ΗΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 30km

gpx track file - Dirfys Trail Run 30k

Garmin fit track file - Dirfys Trail Run 30k fit

για navigation σε συσκευές garmin (όπου υποστηρίζεται) με τους σταθμούς τροφοδοσίας περασμένους

Οδηγίες για να φορτώσετε το fit file στο ρολόι θα βρείτε εδώ


ΔΙΡΦΥΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 15km

gpx track file - Dirfys Trail Run 15k


ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΖΟΥ 5km

gpx track  file - Dirfys Trail Run 5k