Ο αγώνας
Ανακοίνωση αγώνα
Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ευβοίας συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον 1ο Αγώνα Δρόμου 21,1 χλμ. Ερέτρια - Χαλκίδα «Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος», 5 χιλιομέτρων στην πόλη της Χαλκίδας και σκυταλοδρομία 20χλμ (2 Χ 10χλμ), ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), και με υποστηρικτές τους Δήμους Ερέτριας και Χαλκιδέων.
 
Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων ορίστηκε η Κυριακή 4 Ιουνίου 2023.
 
Στη διοργάνωση του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση σε ποσοστό τουλάχιστον 95% οι δρομείς που θα έχουν σε ισχύ έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι έχοντες έγκυρο πιστοποιητικό νόσησης COVID-19 έως και την ημέρα του αγώνα και σε ποσοστό έως 5% μη εμβολιασμένοι συμμετέχοντες (αφορά αποκλειστικά και μόνο ανεμβολίαστους οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους έγκυρη ιατρική βεβαιώση περί μη εμβολιασμού). Οι μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) δύναται να συμμετάσχουν με προσκόμιση PCR εντός 72 ωρών ή RAPID TEST 48 ωρών. Οι μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (έως 18 ετών) με την προσκόμιση SELF TEST εντός 24 ωρών από την ημέρα έναρξης του αγώνα. 
 
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ
Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
 • Αγώνας 21,1 χλμ:
  • Εκκίνηση: 08:30 π.μ. Ερέτρια
  • Τερματισμός: Παραλία Χαλκίδας (στρογγυλό) 
 • Σκυταλοδρομία 20 χλμ ( 2 X 10 χλμ):
  • Εκκίνηση: 08:45 πμ Ερέτρια
  • Τερματισμός: Παραλία Χαλκίδας (στρογγυλό)
 • Αγώνας 5 χιλιομέτρων
  • Εκκίνηση και τερματισμός στην παραλία της Χαλκίδας (στρογγυλό)
 • Παιδικός αγώνας 1.000μ:
  • Εκκίνηση 09:00πμ  Ερέτρια
 ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι. 
Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο, θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό. Παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα. 
 
Σταθμοί ανεφοδιασμού και υδροδοσίας στα 5χλμ , 10χλμ , 15χλμ , 18χλμ και στον τερματισμό.
 
ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
 • Αγώνας 21,1 χλμ: 17€
 • Σκυταλοδρομία 20 χλμ ( 2 X 10 χλμ): 12€ / άτομο
 • Αγώας 5 χιλιομέτρων 8€
ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 21/05/2023
 
ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ
Συνολικά οι παροχές στο δρομέα με την ολοκλήρωση της εγγραφής του είναι οι ακόλουθες:
1. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή.
2. Ψηφιακή χρονομέτρηση με τσιπ.
3. Αναμνηστικό εγχαραγμένο μετάλλιο.
4. Αναμνηστικό τεχνικό T-Shirt
5. Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών τζελ
6. Ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.
7. Μεταφορά των δρομέων στην αφετηρία από την Χαλκίδα και επιστροφή μετά το τέλος του αγώνα.
 
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Για την εξυπηρέτηση των δρομέων την ημέρα του αγώνα θα υπάρξουν λεωφορεία της διοργάνωσης τόσο για τη μεταφορά των δρομέων από την Χαλκίδα προς την Ερέτρια για την εκκίνηση του αγώνα 21χλμ και σκυταλης 20χλμ, όσο και για μετακίνηση των δεύτερων αθλητών προς το σημείο αλλαγής της σκυτάλης και η επιστροφή των πρώτων γίνεται με όχημα της διοργάνωσης. 
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής από την Χαλκίδα για την Ερέτρια από τις 7:00 έως τις 7:30 π.μ. αυστηρά και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, λεωφορεία θα επιστρέψουν δρομείς στην Ερέτρια αμέσως μετά τις απονομές (στις 13:00 μ.μ. περίπου).
 
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
*Οι αριθμοί και τα πακέτα συμμετοχής παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους εγγεγραμμένους δρομείς αποκλειστικά με την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης). Ο εγγεγραμμένος δρομέας μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο άτομο να παραλάβει τον προσωπικό αριθμό και το πακέτο.
*Αντικατάσταση δρομέων και/ή αλλαγή απόστασης του αγώνα που έχει επιλέξει ο εκάστοτε συμμετέχων δεν είναι δυνατές σε καμία περίπτωση κατά την παραλαβή των αριθμών και πακέτων συμμετοχής. Στη γραμματεία της διοργάνωσης είναι δυνατή μόνο επικαιροποίηση των στοιχείων του ήδη εγγεγραμμένου δρομέα και διόρθωση επιμέρους προσωπικών του στοιχείων.
*Αριθμοί συμμετοχής και/ή πακέτα συμμετοχής δεν αποστέλλονται σε καμία περίπτωση ταχυδρομικώς ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στους δικαιούχους.
 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Όσοι δρομείς επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ατομικό τους σάκο και να τον παραδώσουν στο όχημα, που θα υπάρχει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό στην αφετηρία του αγώνα, αφού πρώτα τοποθετήσουν τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από τη γραμματεία του αγώνα.
Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων θα πρέπει να γίνει το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα. Η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς και από συγκεκριμένο φυλασσόμενο σημείο, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους χρονομέτρησης.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν σε ευδιάκριτο σημείο τον αυτοκόλλητο αριθμό συμμετοχής και ο σάκος τους θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένος. Επίσης συστήνεται να μην περιέχει σημαντικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα καθώς οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους.
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Οι αθλητές που αγωνίζονται στον Αγώνα Δρόμου 21.1 χλμ Ερέτρια – Χαλκίδα «Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος» χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες, σύμφωνα με τα παρακάτω:
ΑΝΔΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. έως 39 ετών
2. 40-49 ετών
3. 50-59 ετών
4. 60 ετών και άνω
 
Στην σκυταλοδρομία 20χλμ κάθε ομάδα θα αποτελείται από 2 αθλητές / αθλήτριες που ο καθένας / καθεμία θα καλύψει απόσταση 10χλμ.
Οι ομάδες δύναται να συγκροτηθούν:
•Από 2 άνδρες - αθλητές για την κατηγορία των ανδρών.
•Από 2 γυναίκες - αθλήτριες για την κατηγορία των γυναικών.
•Από 1 άνδρα και 1 γυναίκα για την μικτή κατηγορία.
Στην κάθε κατηγορία θα υπάρξει ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση των τριών πρώτων ομάδων.
 
ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο site
 
Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία.
 
Πληρωμή αντιτίμου συμμετοχής:
Το αντίτιμο θα πληρώνεται ηλεκτρονικά με κάρτα (χρεωστική-πιστωτική), δε θα γίνονται δεκτές πληρωμές με άλλο τρόπο. Η πληρωμή θα γίνεται εντός τριών (3) ημερών από την εγγραφή, αλλιώς δε θα ισχύει η εγγραφή. Μετά την πληρωμή θα αποστέλλεται επιβεβαιωτικό email. 
Ενημέρωση συμμετεχόντων
Παραλαβή bib number
 • Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023: outrun Μαρίνα Φλοίσβου από τις 10.00πμ έως 14.μμ
 • Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023: Χαλκίδα, αίθουσα Αριστοτέλης δημαρχείο Χαλκίδας (φαρμακίδου 15) από τις 18.00μμ έως 20.00μμ
 • Σάββατο 3 Ιουνίου 2023: Χαλκίδα, αίθουσα Αριστοτέλης από τις 10.00πμ έως 14.00μμ και 18.00μμ έως 20.00μμ
 • Κυριακή 4 Ιουνίου 2023: Για τους δρομείς των 5χλμ στη Χαλκίδα αίθουσα Αριστοτέλης από τις 07.00πμ έως 08.00πμ
Για τους δρομείς ημιμαραθώνιο και σκυταλοδρομία στην Ερέτρια από τις 07.00πμ έως 08.00πμ

ΦΥΛΑΞΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: 

 • Για τους δρομείς 5χλμ στην αίθουσα Αριστοτέλης έως και 20' πριν την εκκίνηση. 
 • Για τους δρομείς 21χλμ και σκυτάλη, θα υπάρχει βανάκι της εταιρείας ACS να παραλάβει τα προσωπικά σας αντικείμενα έως τις 08.00πμ και θα τα μεταφέρει στην Χαλκίδα, αίθουσα Αριστοτέλης. 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ:

 • Πούλμαν από Αθήνα
Την Κυριακή 4 Ιουνίου θα αναχωρήσει στις 06:00πμ από την πλατεία Καραϊσκάκη, μπροστά από το ξενοδοχείο STANLEY, δίπλα στο μετρό Μεταξουργείο. 
κ. Λεμπέση Βαγγέλη 6977212169 (πρόεδρος ΑΠΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ) 
Αναχώρηση του πούλμαν από Χαλκίδα για Αθήνα στις 16.00μμ
 • ΠΟΥΛΜΑΝ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΡΕΤΡΙΑ
Αναχώρηση από το λιμάνι Χαλκίδας (πλησίον σχολής Πεζικού) προς Ερέτρια στις 07.00πμ 
 • ΠΟΥΛΜΑΝ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Αναχώρηση από το λιμάνι Χαλκίδας (πλησίον σχολής πεζικού) προς Βασιλικό για την αλλαγή σκυτάλης στις 08.00πμ
 • ΠΟΥΛΜΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ - ΧΑΛΚΙΔΑ
Θα περιμένει τους πρώτους δρομείς της σκυτάλης
 • ΠΟΥΛΜΑΝ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΡΕΤΡΙΑ
Αναχώρηση από Χαλκίδα προς Ερέτρια στις 13.00μμ

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Στις 11.30πμ
 
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ 21ΧΛΜ & ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ 2ΩΡΕΣ ΚΑΙ 40 ΛΕΠΤΑ
Σταθμοί - Παροχές
ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Ιστορικά Στοιχεία
Λήλαντας, ο ποταμός από τον οποίο πήρε το όνομά του το “Ληλάντιο πεδίο”.
 
Το Ληλάντιο πεδίο υπήρξε ο λόγος για τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Χαλκίδας και Ερέτριας. Με την Ερέτρια και τη Χαλκίδα συμμάχησαν οι περισσότερες πόλεις που έχουν πολεμήσει ποτέ σε εμφύλιο, γι’ αυτό και χαρακτηρίστηκε ο καταστροφικότερος εμφύλιος πόλεμος στην ιστορία της Ελλάδος. Χρόνια μετά, Χαλκιδείς και Ερετριείς ως σύμμαχοι, ίδρυσαν την αποικία Πιθηκούσσες στην Ιταλία. Στην σύγχρονη Ελλάδα και στο σήμερα, Χαλκιδείς και Ερετριείς συμμαχούν για την παιδεία και τον αθλητισμό και ζητούν από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος να συμμαχήσουν μαζί τους ως μία ενωμένη δύναμη υπέρ της ομόνοιας και της αλληλεγγύης, υπέρ της παιδείας και υπέρ του αθλητικού πνεύματος και ιδεώδους! 
 
Ελάτε όλοι μαζί να τρέξουμε τον Ληλάντιο Ημιμαραθώνιο και να δώσουμε ενωμένοι το μήνυμα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί!
 
Τρέχω σημαίνει αλλάζω, αλλαγή σημαίνει ζωή!
 
Σας περιμένουμε!