Σύλλoγος

O Σύλλογος

Σύλλογος Δρομέων Εύβοιας

Ο αθλητικός και πολιτιστικος σύλλογος δρομέων Ευβοιας συστάθηκε τον Μάρτιο του 2018 από ένα μίγμα βετεράνων και νέων ανθρώπων, με κοινό χαρακτηριστικό το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό, το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας. Ξεκινήσαμε με 20 ενεργά μέλη, πλέον αριθμούμε περί τα 200 και αυτός ο αριθμός αυξάνει συνεχώς, με δράσεις τόσο σε αθλητικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό.

Κύριος σκοπός του συλλόγου μας είναι η αθλητική δραστηριότητα των μελών του, η ανάπτυξη του πνεύματος της συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ τους, η ψυχαγωγία, η ανάδειξη της ιστορίας του τόπου σε συνδυασμό με φυσική ομορφιά που μας περιβάλλει και η κοινωνική ανάπτυξη σύμφωνα με τις αρχές του φίλαθλου πνεύματος.

Ο Σύλλογος, διοργανώνει κάθε χρόνο, δυο σημαντικούς αγώνες ένας σε δρόμο και ο δεύτερος ορεινού τρεξίματος, με πολλαπλά οφέλη για τα μέλη του αλλά και την τοπική κοινωνία.

Την πρώτη Κυριακή κάθε Ιουνίου, διοργανώνεται αγώνας Δρόμου 21,1 χλμ. Ερέτρια – Χαλκίδα «Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος» και Σκυταλοδρομία 20χλμ (2 Χ 10χλμ) και Αγώνα Δρόμου 5χλμ, προσπαθούμε να δώσουμε ενωμένοι το μήνυμα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί! Τρέχω σημαίνει αλλάζω, αλλαγή σημαίνει ζωή!

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου διοργανώνει αγώνα ορεινού τρεξίματος, με την ονομασία «Dirfys Trail Run», με απόστασης 5χλμ,15χλμ ,30χλμ και 4χλμ Downhill + 1000μ παιδικός αγώνα! Μέσω της διοργάνωσης επιτυγχάνεται η προβολή του τόπου μας, η προώθηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συντηρούνται και αναδεικνύονται τα μονοπάτια, ενισχύεται η περιβαλλοντική συνείδηση και προβάλλεται το σπάνιο φυσικό περιβάλλον, προστατευόμενο από το δίκτυο Natura, το οποίο μας φιλοξενεί κι οφείλουμε να προστατεύσουμε από την “πράσινη” ανάπτυξη που απειλεί με καταστροφή τη φύση.

Επίσης, στις τελευταίες μέρες του έτους Χριστουγεννιάτικη γιορτή αγάπης και προσφοράς της πόλης. Chalkida Santa Run με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακουπαλλήλων Αν. Στερεάς Εύβοιας. Γινόμαστε άγιοι Βασίληδες για τα παιδιά που μας χρειάζονται τρέχουμε στην πόλη και <<Γεμίζουμε τον σάκο με δώρα>>.

Τα μέλη του συλλόγου εκτός από αθλητικές δράσεις παίρνουν μέρος και σε εθελοντικές δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο. Συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δράσεις! Η δε κοινωνική του δράση του συλλόγου είναι αξιοσημείωτη και ενδεικτικά αναφέρουμε την προμήθεια με εμφιαλωμένα νερά στους πυρόπληκτους της Εύβοιας, την διάθεση χρηματικού ποσού για την κάλυψη αναγκών στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι Κρήτης, την διάθεση αθλητικού υλικού σε δημοτικά σχολεία του δήμου Χαλκιδέων (Αφράτι-Φύλλα-Μύτικα, ειδικό σχολείο Χαλκίδας, Βασιλικό, Νέα Λάμψακος) του δήμου Ερέτριας, όπως και στον δήμο Διρφύων στο σχολείο Στενής. Άλλες δράσεις είναι ηπρομήθεια με τρόφιμα στην κοινωνική κουζίνα «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Χαλκίδας» καθώς επίσης και διάθεση υγειονομικού υλικού σε εθελοντικές ομάδες τα  μέλη μας συνδράμουν και στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας , στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μέσω συμβολικών κινήσεων! Επίσης, τα μέλη του συλλόγου είναι αυτά, που διατηρούν τα δεκάδες χιλιόμετρα μονοπατιών, στον ορεινό όγκο της Δίρφης και της κεντρικής Εύβοιας, ανοιχτά, τόσο για την τέλεση των αγώνων, όσο και για πεζοπορίες , από φίλους του βουνού και της φύσης, που έρχονται από όλη την Ελλάδα .

Η παρουσία του συλλόγου υπενθυμίζει την ανάγκη ύπαρξης όλων των παραπάνω, τόσο με τη διοργάνωση και τη συνδιοργάνωση αγώνων δρόμων, με την παρουσία των μελών του σε ημερίδες και ομιλίες, με τη συμμετοχή τους σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα αλλά κυρίως με τη καθημερινή προπόνηση σε όλους τους δημόσιους αθλητικούς χώρους της Εύβοιας.

Σκοπός

Οι σκοποί του συλλόγου είναι οι εξης:

  • H εξάσκηση, καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση του αθλητισμού για όλους (ατομικού, ομαδικού, μαζικού και λαικού).
  • Η δια βίου άσκηση για υγεία.
  • Η σύσφιξη των σχέσεων και η ανάπτυξη κοινής δράσης όσων ασχολούνται ή είναι φίλοι του αθλητισμού, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.
  • Η τόνωση του ενδιαφέροντος και παρακίνηση των πολιτών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο ειδικότερα και η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας, η βελτίωση της ανθρώπινης ευεξίας και ποιότητας ζωής και η καλλιέργεια του χαρακτήρα.

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΒΑΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΠΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΒΟΡΓΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: ΜΠΑΡΩΤΑ ΡΙΤΣΑ