ROUT Classic 100 Mile 2023

Χρήστος Γουβαιλης

ROUT Classic 100 Miles Εκεί όπου το ένστικτο ορθώνει το ανάστημα του από το ”Σκοτάδι στο Φως”. Ο ROUT είναι ο παλαιότερος αγώνας 100 μιλίων στην Ελλάδα και ο 3ος παλαιότερος στην Ευρώπη. Η διαδρομή αριθμεί 174 χιλιόμετρα (100 μίλια) με +9000 υψομετρική αύξηση και περιπλανάται στα απέραντα δάση της οροσειράς του εθνικού πάρκου Ροδόπης (Ελλάδα), μιας από τις μεγαλύτερες οροσειρές της Βαλκανικής χερσονήσου.. Στον ROUT εξωτερική υποστήριξη των αθλητών είναι στοιχειώδης, με αποτέλεσμα να υποχρεουσε να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις για να αντιμετωπίσεις τις υποκειμενικές και αντικειμενικές δυσκολίες του αγώνα. Διασχίζοντας εντελώς ακατοίκητες περιοχές για μια απόσταση 174 χιλιομέτρων, ενσωματωνεσαι τελικά στο φυσικό περιβάλλον, διαδικασία πολύπλοκη και απαιτητική, με 6 σταθμούς υποστήριξης, ουσιαστικά από μόνοι τους είναι μία πρόκληση, τόσο από πλευράς τροφοδοσίας όσο και από πλευράς εξοπλισμού που όμως αποτελεί και την πεμπτουσία του γεγονότος! Η φιλοσοφία του ROUT αποστάζει σε στοιχεία όπως η απομόνωση, η αυτονομία και η αυτοτέλεια, συστατικά στοιχεία της περιπέτειας, την οποία επιδιώκει να εμφυσήσει ο ROUT στους αθλητές όπου για μένα άφησε ακόμη 13 χιλιόμετρα με αρκετή υψομετρική…ύστερα από χάσιμο μέσα στην διαδρομή σε ένα αμφιλεγόμενο σταυροδρόμι για την διοργάνωση όπου βρέθηκα μαζί με τον συναθλητη και φίλο Teo Zisi …. Εκεί σαν Από μηχανής θεός μας έδωσε λύση ο Polyenios Leon και ο Πανάρας Παναγιώτης Παναρίτης άνθρωποι με την αντίληψη του advendurunning, Αθλητές που τους αρέσει να κινούνται μοναχικά και στα όρια μεταξύ αντοχής και περιπέτειας Εξίσου και αδελφική φιλιά που μας διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια. Ο ROUT αντιλαμβάνεται την έννοια της υπεραντοχής ως έκφραση αναζήτησης των ανθρώπινων ορίων, μέσα από την επαφή με την ανοιχτή και ανεξέλεγκτη φύση, που επιβάλλει τους κανόνες της, απαιτώντας σεβασμό, επίγνωση, θάρρος, αποθέματα ψυχικών δυνάμεων και μεγάλη εμπειρία έτσι και εγώ αποφάσισα να συνεχίσω τον αγώνα μετα από το χάσιμο και να κερδίσω μια θέση στο βάθρο του αγώνα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον προπονητή μου που μου πρόσφερε όλη αυτή την εμπειρία που έχει απλόχερα! Όπως και της οικογένεια μου γιατί είναι το στήριγμα μου! Επίσης την Merrell Greece 🇬🇷 Πολύτιμη η στήριξή τους,τους ευχαριστώ! Χρήστος Κατσάνος: Όλα γίνονται όταν το έχεις μέσα σου…

“Πως γίνεται να γυρίσεις ένα “χαμένο” παιχνίδι;

Όταν είσαι Ultra, Ψυχή, Σώμα, Μυαλό, Αυτοσυγκέντρωση , Ψυχολογία και υποστηρίζεσαι από Φίλους, τότε όλα γίνονται”

Τάδε έφη Χρήστος Γουβαίλης Christos Gouvailis


START

ROUT TV – Ας ξανά συστηθούμε.. ποιος είσαι, από που μας έρχεσαι και γιατί θα λάβεις μέρος και αύριο στον αγώνα;

ΧΓ – Καλησπέρα, είμαι ο Χρήστος ο Γουβαϊλης, εκ Χαλκίδος, εκ καταγωγής Ανηλίου Μετσόβου, είμαστε αδέρφια, φράτι όπως λέμε εμείς οι βλάχοι, το Ανήλιο και το Συρράκο με τον φίλο μας τον Χρήστο…

Είμαστε εδώ στην Ροδόπη, είμαστε σε μια Κοινότητα!

Εγώ εδώ ξεκίνησα και γνώρισα το ULTRA, η ULTRA Κοινότητα, η οποία εμένα προσωπικά μe έφτασε μέχρι το Σπάρταθλον.

Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να ζήσουμε στιγμές Ultra μέσα από αυτή τη διαδρομή στη Ροδόπη, εδώ στα δάση, με ανθρώπους που αγαπάνε τη φύση, που αγαπάνε το περιβάλλον και προστατεύουμε όλο αυτό το περιβάλλον με την παρουσία μας εδώ! Δίνουμε ζωή στην περιοχή και ευχόμαστε στην διοργάνωση να έχει μέλλον και παρόν.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία!


FINISH

ROUT TV – Χρήστος Γουβαϊλης, αυτός είναι ULTRA, αυτός είναι το ULTRA Spirit!

ΧΓ – Τα φιλιά μου!

ROUT TV – Πες μας, πώς γυρνάει ένα ULTRA, ένα παιχνίδι χαμένο; Πώς γίνεται;

ΧΓ – Χαθήκαμε! το πιστέψαμε! Είπαμε να βγούμε για την περιπέτεια, είδαμε ότι είμαστε καλά, κυνηγήσαμε

ROUT TV – για πολλές ώρες κυνηγήσαμε…

ΧΓ – για πολλές ώρες, χάσαμε 13 χιλιόμετρα +800.

Έδειξε το σώμα έχει να δώσει! Όπως είπαμε όταν είσαι ULTRA, ψυχή, σώμα, μυαλό, αυτοσυγκέντρωση, ψυχολογία και με παραινέσεις φίλων που πήραν τηλέφωνο, όπως κι εσύ Χρήστο (σε ευχαριστώ), πήγαν όλα καλά!

Με την Paula Dogaru ήμασταν μαζί, χαθήκαμε «Paula ευχαριστώ για όλα! Όσο μπόρεσα, έτρεξα μαζί σου».

Το αφιερώνω, σε όλους εσάς, στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που αγαπάνε την περιπέτεια, την ULTRA Κοινότητα εδώ..

ROUT TV – Μπράβο ρε Παίκτη!

ΧΓ – … και του χρόνου πάλι εδώ!!

ROUT TV – Μπράβο ρε Λεβέντη!

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *